PicMonkey en Canva

Canva en Picmonkey

Voordelen van Canva

Zelf werk ik met beide programma’s als ik een mooie of aansprekende afbeelding wil maken. Een van de voordelen van Canva ten opzichte van Picmonkey is dat de afbeeldingen die je gemaakt hebt overzichtelijk in je account blijven staan.

Bovendien kun je jouw eigen afbeeldingen in Canva blijven bewerken, wat je soms een hoop tijd kan schelen.

Tegenwoordig biedt Picmonkey in een beta versie ook de mogelijkheid om je afbeelding op te slaan voor latere bewerking. Je moet er dan wel aan denken om die afbeelding in de ‘hub’ op te slaan. Als je dat per ongeluk vergeet, moet je de afbeelding weer helemaal opnieuw maken.

In Canva zitten veel meer voorgeprogrammeerde maten van social media waarmee je dus direct de juiste afmeting voor een bepaald social media kanaal te pakken hebt. In Picmonkey moet je dat zelf invoegen.

Voordelen Picmonkey

Een van de grootste voordelen van Picmonkey ten opzichte van Canva is dat je in Picmonkey veel meer opties hebt om je afbeelding te bewerken.

In Picmonkey kun je ook heel eenvoudig een mooie collage maken. Picmonkey biedt daar verschillende formats voor waaruit je kunt kiezen.

Ook het foto bewerkingsprogramma van Picmonkey bevat heel veel mogelijkheden om je gezicht een fraaier uiterlijk te geven.

Covers maken

Zowel in Picmonkey als in Canva kun je covers maken voor je eBook. Beide programma’s presenteren die covers in 2-D. Je hebt dus nog een ander programma nodig om er een mooie 3-D cover van te maken.

eBook maken

In Canva kun je heel goed een eBook maken want je Canva biedt je die mogelijkheid. Opslaan in pdf kan direct. In Picmonkey is die mogelijkheid er niet. Daar kun je je bestanden alleen opslaan in jpg of png.

Conclusie

Zoals ik al aangaf, ik gebruik beide programma’s. Op dit moment gebruik ik Picmonkey vaker dan Canva, maar ze zijn absoluut allebei de moeite van het testen waard.

Dus ga lekker aan de slag met het maken van prachtige afbeeldingen!

2 Comments

 • Wilme

  Reply Reply 17 februari 2017

  Hi Veron,

  Op dit moment werk ik meestal met picmonkey en Canva moet ik nog wat meer leren kennen. Maar ik ga Canva ook zeker uitproberen. Dank je wel weer voor je info!!

  • Veron

   Reply Reply 17 februari 2017

   Leuk dat je Canva ook gaat proberen. Voorheen werkte ik zelf altijd in Canva, maar eerlijk gezegd gebruik ik nu ook vaker PicMonkey. Toch heeft Canva zo haar voordelen….. Ga er zelf ook weer eens meer in werken!

Leave A Response

* Denotes Required Field